Курс Basic Emergency Care (BEC)

Завершено тренінги з курсу Basic Emergency Care (BEC) сумісного проєкту з Міністерством охорони здоров’я України, Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Міжнародною федерацією невідкладної медицини (International Federation of Emergency Medicine). Курс зареєстровано як захід БПР. Цей базовий курс був розроблений для медичних працівників всіх рівнів, які  надають екстрену медичну допомогу на госпітальному та догоспітальному етапах. Курс BEC допомагає врятувати багато життів пацієнтам у випадках надзвичайних станів за відсутністю достатніх ресурсів та коли час має першочергове значення.

Навчання пройшли 46 лікарів, фельдшерів і медичних сестер. З них 12 співробітників нашого Університету. Всі курсанти успішно пройшли навчання та отримали міжнародні сертифікати. 21 особа пройшли додатковий тренінг для отримання статусу інструктора та отримали цей статус. Наразі вони зможуть викладати цей курс своїм колегам.

Викладачі кафедри симуляційних медичних технологій з радістю приєдналися до команди міжнародних тренерів ВООЗ з курсу BEC й взяли на себе навчання українських медиків. Дмитро Караконстантин отримав статус майстер-інструктора курсу ВЕС, й ми отримали право проводити дані курси самостійно під його керівництвом. В’ячеслав Онищенко отримав статус інструктора курсу ВЕС.

Це вже другий курс ВЕС для лікарів з усієї країни, який пройшов на базі ОНМедУ під патронатом МОЗ та ВООЗ, за керівництвом асистента кафедри симуляційних медичних технологій Дмитра Караконстантина та за участю міжнародних майстер-тренерів Маріна Возіана (Молдова) і Олени Воловик (Україна).

Наступний курс BEC в Одеському національному медичному університеті планується провести взимку 2025 року. Чекаємо всіх бажаючих.