Міжнародна конференція «5th International Conference of Medical Education Informatics»

10-11 червня 2024 року в Університеті Арістотеля у м. Салоніки (Грецька Республіка) була проведена міжнародна конференція «5th International Conference of Medical Education Informatics».

Конференція сарямована на формування відкритої освітньої екосистеми та вдосконалення технологічного навчання, вищої медичної освіти, розвиток медицини 2.0/3.0/4.0, залучення технології штучного інтелекту в медичну освіту, а також формування нових педагогічних підходів в медичній освіті.

Також було  обговорено ключові аспекти міжнародного проєкту «Симуляційна медицина і сценарно-орієнтоване навчання з невідкладної допомоги / Simulation medicine and Scenario-based learning for emergency care (SimS)», якому була присвячена окрема секція.

З доповідями про реалізацію проЄкту виступили представники України з Буковинського державного медичного університету (м. Чернівці), Національної академії внутрішніх справ України (м. Київ), Харківського національного медичного університету, Одеського національного медичного університету та представники медичного факультету університету Саньяго-де-Компостела (Королівство Іспанія).

Одеський національний медичний університет представляли в.о начальника навчально-виробничого комплексу інноваційних технологій навчання та інформатизації  Юрій Петровський та в.о. керівника сектору забезпечення якості освіти Катерина Усиченко.

Доповіді на різних секціях міжнародної конференції були присвячені особливостям сучасної медичного освіти в Європі, використанню сучасних технологій у медичній освіті, таких як віртуальна реальність, платформи з віртуальними пацієнтами. Представниками Університету Арістотеля був презентований новий медіа-продукт SHIFT-HUB, який спрямований на формування правильного образу життя, напрямкам профілактики хронічних захворювань.

Висловлюємо величезну подяку організаторам конференції за насичену та плідну програму конференції, її високий професійний рівень та актуальність запропонованих тем.