Вітаємо зі святом хірургів! 

Адже  кожного року в третю суботу вересня в Україні відзначається День хірурга!

Це свято присвячено людям, чия професія є символом самовідданості та професіоналізму, та  покликане вшанувати працю хірургів, які щодня рятують життя людей. 

Хірург – це той лікар, потрапити до яких боїться кожна людина. Але разом з цим хірург дарує нам останню надію на одужання і повноцінне життя.  

Професія хірурга потребує високого професіоналізму, упевненості, наполегливості, уважності та зібраності, твердої руки та великого серця. Зараз, коли у нашій державі йде повномасштабна війна, випробування та навантаження для хірургів стали ще важчими, ще більшими. І у цей нелегкий час майстри з “золотими” руками, не маючи спокою та відпочинку, віддано та невтомно працюють. Не дивлячись на будь-які труднощі, хірурги рятують здоров’я та життя, дарують пацієнтам віру у краще!

Сьогодні хочеться побажати лікарям-хірургам найскорішої перемоги. невичерпних сил та витримки, якнайкращих результатів роботи і втішних прогнозів для пацієнтів, величезної поваги, щирої вдячності, а також – родинного затишку і тепла, добра і оптимізму.

До Дня хірурга, бібліотека ОНМедУ презентує нову віртуальну виставку, що містить короткий історичний опис, книги з фонду бібліотеки та інформацію про сучасні професійні цифрові виданням з хірургії, що представлені у мережі у відкритому доступі.