ОНМедУ: відбулося перше у новому навчальному 2024–2025 році засідання Вченої ради

30 серпня відбулося перше у 2024/25 навчальному році засідання Вченої ради Одеського національного медичного університету.

Розпочалося засідання урочистою частиною. Члени Вченої ради привітали доцента кафедри внутрішньої медицини № 1, капітана медичної служби Віктора Чернявського, який за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку був нагороджений орденом Данила Галицького.

З ґрунтовною доповіддю про розвиток університету в умовах сьогодення виступив ректор ОНМедУ академік Валерій Запорожан. Як підкреслив Валерій Миколайович, ОНМедУ достатньо адаптувався до сучасних умов, проте зупинятися на досягнутому не можна. Він доповів про пріоритетні напрямки розвитку університету,  закцентувавши, що для подальшого розвитку університету важливо, щоб співробітники вносили свої пропозиції, виявляли ініціативу. «Ми прагнемо від кожного отримати  зворотній зв’язок. Прошу бути активними й ініціативними у методичних і навчально-методичних, наукових, проєктних новаціях. Ініціатива кожного з вас — це шлях до нашого майбутнього, це спільний успіх у розвитку медичної освіти і науки», — наголосив Валерій Запорожан.

Також ректор висвітлив питання щодо зміни структури та штатної чисельності Одеського національного медичного університету.

На засіданні було затверджено оновлені положення «Про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення здобувачів вищої освіти в ОНМедУ», «Про внутрішній моніторинг якості освіти в ОНМедУ», «Про систему внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в ОНМедУ», «Про організацію освітнього процесу в ОНМедУ» та програму педагогічного підвищення кваліфікації «Курс педагогічної майстерності у закладі вищої медичної освіти».

Вчена рада підтримала рішення Спеціалізованих разових рад та видачу диплома доктора філософії Богданову В. К. і Петковій І. Б. Привітала завідувачку кафедри анатомії проф. О. Л. Аппельханс з відзнакою Святого цілителя Пантелеймона, яку вона отримала за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою.

Також Вчена рада рекомендувала до друку черговий номер «Одеського медичного журналу» та навчальний посібник «Теоретичні та методичні основи сонячної дезінфекції питної води».

На завершення голова Вченої ради наголосив: «Ще раз вітаю усіх з початком  нового навчального року. Впевнений, ми адаптуємося до бурхливих змін і обов’язково будемо отримувати задоволення від нашої нелегкої, але такої необхідної праці».