Міжнародне багатостороннє партнерство для стійкої системи освіти та науки в Україні (IMPRESS-U)

Шановні колеги,

Національний науковий фонд США (NSF) оголошує про Міжнародне багатостороннє партнерство для стійкої системи освіти та науки в Україні (IMPRESS-U). Партнерами співпраці є Естонська дослідницька рада (ETAG), Латвійська рада науки (LCS), Дослідницька рада Литви (LT), Національний науковий центр Польщі (NCN) та Польське національне агентство академічних обмінів (NAWA), Національний фонд досліджень України (NRFU), Національна академія наук США (NAS), Управління глобальних військово-морських досліджень США (ONRG) та приватні донори та фонди.

Метою партнерської ініціативи IMPRESS-U є підтримка передового досвіду в наукових та інженерних дослідженнях, освіті та інноваціях через міжнародне співробітництво, а також сприяння та стимулювання інтеграції українських дослідників у світову дослідницьку спільноту.

NSF запрошує далекоглядні, амбітні, високоякісні спільні дослідницькі пропозиції, які вирішують наукові проблеми у будь-якій галузі науки, техніки чи освіти для прийняття участі цій ініціативі

Пріоритет надаватиметься проєктам, які пропонують:

  •  креативні шляхи підвищення ефективності та стійкості міжнародного партнерства;
  •  ефективні концепції для підготовки дослідників на міжнародному рівні;
  •  ефективний та значний внесок у побудову сучасної дослідницької/освітньої/інноваційної екосистеми в Україні.

У пропозиціях мають брати участь дослідники зі США, України та принаймні ще однієї країни-партнера (Естонія, Латвія, Литва, Польща). Основним заявником та дослідником повинен виступати американський університет. Група дослідників з України (не менше 2) може отримати до 50 000 $.

Cormack Consultancy Group може допомогти із пошуком партнерів у США та одній із країн – партнерів цієї ініціативи для подання заявки та реалізації проєкту.

Для пошуку партнерів у цьому проєкті, просимо вас заповнити форму.

Дедлайн для заповнення форми – 18 грудня 2023.