Бібліотека ОНМедУ: День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України бібліотека Одеського національного медичного університету провела низку заходів.

Організовано  стенд «Вшановуємо пам’ять героїв-медиків», присвячений лікарям-випускникам alma mater, що загинули під час російсько-української війни.

На офіційному блозі бібліотеки ОНМедУ було зроблено відповідне повідомлення та анонс інформаційних матеріалів та книг, що присвячені 10-й річниці трагедії Іловайська.

29 серпня в електронній бібліотеці ОНМедУ викладачам та першокурсникам було повідомлено про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, надано історичні факти щодо десятої річниці боїв за Іловайськ, ознайомлено з виданнями з фонду бібліотеки.

Книжкову виставку представлено поряд із прапором, який буд подарований завідувачці відділом бібліотеки пані Ірині Грабарчук за її волонтерську діяльність  військовими однієї з одеських військових бригад, що наразі боронить нашу країну на Харківському напрямку.

На початку заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

На зустрічі доцент кафедри Сімейної медицини, загальної практики та поліклінічної терапії  Володимир Синенко  розповів про сина, випускника ОНМедУ, лікаря Віталія Синенка, який загинув 16 травня 2023 року під час проведення евакуації поранених захисників з передової у районі Бахмута.

З закликом до вшанування та збереження пам‘яті про великий подвиг усіх – військових і цивільних, лікарів та педагогів, спортсменів та митців, українців та іноземців, хто загинув за України –  виступила асистент кафедри фармакології та фармакогнозії, волонтер Аль-Надаві Нора Джавад.

Сумний символ зустрічі –  квітка соняха, адже саме поле соняхів у трагічний день 29 серпня 2014 року стало для українських захисників тим коридором, через який вони мали пройти, виходячи з Іловайського оточення.

Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!