Студенти медичних вишів країни зустрілися з Міністром охорони здоров’я України

22.12.2019 року в Києві у приміщенні МОЗ України відбулася зустріч Міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької з 20 студентами медичних вишів країни, серед яких було три представники ОНМедУ.

Протягом півтори години були обговорені важливі для вишів питання щодо впровадження реформи вступу до інтернатури, проблеми університетських клінік, про бази КРОКу тощо. Зокрема, присутня на зустрічі голова студентського самоврядування ОНМедУ Анастасія Громадченко підвела підсумки спілкування з Міністром:

  1. Теперішній 6-й курс буде вступати до інтернатури за старою системою.
  2. Буде дано доручення переглянути базу КРОКу-2, із неї буде доручено вилучити тести, що суперечать українським стандартам, та перекладені тести з іноземних джерел, а також будуть вказані прізвища тих людей, які складають тести.
  3. Буде удосконалений процес апеляції, що дасть можливість справедливо оскаржити результати ліцензійного інтегрованого іспиту не тільки за формою, а й за змістом.
  4. Наступного тижня буде оприлюднено графік складання КРОКу-2 та терміни, протягом яких проводитимуться державні підсумкові атестації.
  5. Університетські клініки потрібні і зараз прописуватиметься механізм їх створення.

Студенти нашого університету висловили подяку Зоряні Скалецькій за виплату стипендій та заробітних плат за останні півроку.