Запобігання вчиненню суїцидів та навмисних самоушкоджень

Одна із нагальних проблем нашого суспільства – це проблема суїциду або його спроб серед підлітків та молоді, що ще більш загострюється внаслідок травмуючих подій, зумовлених збройною агресією російської федерації.

Підлітковий період життя людини є найбільш бунтівним і ризикованим. Завдання освітян – робити все, аби сучасні діти могли навчатися без страху і насилля, отримувати ціннісні життєві навички, які відповідають світу, що змінюється.

У межах співпраці між Управлінням ювенальної превенції Нацполіції України та благодійною організацією «БФ «HappyMind.Help» створено безкоштовний психологічний онлайн-тренажер для підлітків, який розміщено за посиланням: https://happymind.help/teen.

Тренажер містить розділи із вправами для різних вікових категорій, тож може стати у пригоді навіть дорослим, рекомендований вік для самостійного його використання підлітками – від 13–14 років. Для учнів молодшої вікової категорії (7–12 років) рекомендується використання тренажера разом із законними представниками або фахівцями із психологічного здоров’я.

Запропоновані тренувальні вправи мають профілактичний ефект для самостійного поліпшення психологічного здоров’я. Розроблені завдання дають змогу покращити психологічний стан зокрема у разі таких проблем:

  • – стрес, пригніченість;
  • – тривожність (емоційне хвилювання);
  • – апатія (відсутність почуттів);
  • – сум (невеселий важкий настрій);
  • – порушення сну.

Також цілодобово працюють гарячі лінії громадських та державних організацій:

Національна дитяча «гаряча лінія» – 116-111;

телефон довіри організації “People in Need” – 0-800-210-160;

онлайн-платформа «Розкажи мені»: https://tellme.com.ua/.