Еразмус+

ОНМедУ є офіційним партнером програми Еразмус+

Еразмус+   -це некомерційна програма Європейського Союзу з обміну студентів та викладачів між університетами держав членів ЄС, а також з Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії та Турції.

*33 Країни-члени програми (ProgrammeCountries): 28 держав-членів ЄС; Ліхтенштейн, Ісландія, Норвегія; країни-кандидати Туреччина, Македонія.

**Країни-партнери програми (PartnerCountries): країни Західних Балкан: Албанія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Сербія, Косово*; країни Східного партнерства: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна (asrecognizedbyInternationalLaw); країни Південного середземномор’я: Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Лівія, Марокко, територія Палестинської автономії, Сирія, Туніс; Російська Федерація; країни Центральної Азії: Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан; країни Латинської Америки; країни Африки, Карибського і Тихоокеанського басейнів (АСР).

Програма надає можливість навчатись, проходити стажування та викладати в іншій державі, яка приймає участь в цій програмі.

Проектні заявки подаються університетом-аплікантом з країни-члена програми до свого Національного агентства Програми Еразмус+, агентства розглядають та приймають рішення щодо проектів-переможців та оприлюднюють результати.

У рамках Програми ЕС Еразмус+ за напрямом КА1: “Навчальна (академічна) мобільність – міжнародна кредитна мобільність” для українських вищих навчальних закладів відкриті можливості для співпраці з європейськими університетами задля організації взаємного обміну студентами, викладачами та адміністративним персоналом за проектами з міжнародної кредитної мобільності. Планується, що програмою Еразмус+ буде надано фінансування для реалізації 135 тис. грантів з кредитної мобільності. Процес подання та відбору проектів з кредитної мобільності за Програмою Еразмус+ є децентралізованим та є повною відповідальністю Національних агентств країн-членів Програми Еразмус+.

Участь у Програмі Еразмус+ надає безцінний досвід навчання / викладання в найкращих учбових закладах Європейського Союзу.

Більш детально з усіма проєктами Програми Європейського Союзу Erasmus + можна ознайомитися за посиланням: http://erasmusplus.org.ua

Методичні рекомендації для виконавців проєктів Еразмус+

Напрям Жан Моне в рамках Еразмус+

Ступенева мобільність

Кредитна мобільність

Корисні посилання

Привітання с Різдвом та Новим Роком від Національного офісу Erasmus + в Україні