Селіванська Ірина Олександрівна

Посада: старший викладач кафедри

Контактна інформація: [email protected]

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:

Напрямки наукових досліджень:  наукові основи жирового харчування (біохімічні механізми перетравлення жирів в кишечнику, вплив високожирового харчування на стан мікробіоти організму, дослідження визначення ролі окремих жирних кислот в харчових жирах), роль ендогенної мікробіоти в патогенезі неінфекційних хвороб.

Тема дисертаційної роботи (рік захисту): «Розробка технології комплексної переробки сої з отриманням консервованих продуктів», (2005 р.)

 НАУКОВІ ПРАЦІ:

  1. А. P. Levitskiy, Yu. A. Levitsky, I. A. Selivanska, А. P. Lapinska, V. V. Velichko. Нigh oleic sunflower oil decreases endogenous biosynthesis of energy fatty acids and increases endogenous biosynthesis of ω-3 long-chain PUFA // Grain Products and Mixed Fodder’s. 2022. Vol. 22, Issue 4 (88). P. 36-40. DOI https://doi.org/10.15673/
  2. Левицький А., Ходаков І., Величко В., Селіванська І., Лапінська А. Ендогенний біосинтез «есенціальних» жирних кислот у тваринному організмі // Фітотерапія. Часопис, 2, 35–41, doi 10.32782/2522-9680-2023-2-44 (2023)
  3. 3. Levitsky A. P., Selivanskaya I. О., Tishchenko T. L., Stupak O. P. Mineralizing activity of periodontal bone tissue of rats with experimental diabetes // Journal of Education, Health and Sport.2023;42(1):115-123. eISSN 2391-8306.

https://apcz.umk.pl/JEHS/article/view/45435

https://zenodo.org/record/8200432

ІНША ПРОФЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ: педагогічна

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ, СТАЖУВАННЯ:
Державний заклад освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» національного університету харчових технологій, 2019 р.